Blog

Het gelukspunt als correctie van de geboortedag

Na het zien van een documentaire over Maria Callas, de wereldberoemde sopraan, was mijn nieuwsgierigheid gewekt naar haar geboortehoroscoop.
Ik zocht de gegevens op via Astrodatabank en kwam tot de ontdekking dat er twijfel was over de geboortedag van M. Callas.
Volgens de ene bron was zij geboren op 2 december 1923, volgens een andere bron op 3 december 1923.
Het leek mij interessant om de beide horoscopen met elkaar te vergelijken.
Hierbij de 2 horoscopen:


Gezien het verschil van één dag staan alle planeten ongeveer op dezelfde plaats, zelfs Venus die op 2 december om middernacht nog in Boogschutter staat, staat om 6 uur in Steenbok. De enige planeet die een duidelijk verschil toont is de Maan: op 2 december staat de Maan in Maagd, op 3 december in Weegschaal.
Nu is het verleidelijk om te denken: de Maan in Weegschaal, het teken van Venus, heeft meer met kunst te maken dan de Maan in Maagd, dus zal zij wel geboren zijn op 3 december.
Maar, er is iets anders in deze 2 horoscopen dat duidelijk aangeeft welke dag de geboortedag is, nl. de plaatsing van het Pars Fortuna!
Het Pars Fortuna (asc. + maan – zon) toont het verlangen van de ziel, het PF toont de reden waarom onze ziel is geïncarneerd.
In de horoscoop van 2 december 1923 staat het PF pal op het MC, het hoogste punt van de horoscoop! Dit pars staat accidenteel zeer sterk, en zal zich manifesteren in dit leven. De ziel is geïncarneerd om zich in de wereld (huis 10) te laten zien, of beter, om zich te laten horen! En dat was voor Maria Callas ook het belangrijkste doel in haar leven.
De horoscoop van 3 december heeft het PF in het midden van het tiende huis, wat accidenteel veel zwakker is dan wanneer het PF pal op het MC staat.

Er zijn natuurlijk nog meerdere aanwijzingen te vinden die erop wijzen dat M.Callas geboren is op 2 december en niet op 3 december 1923. Want zo werkt de klassieke astrologie: belangrijke gebeurtenissen in een leven worden op verschillende manieren in de horoscoop getoond!