Blog

Wat is klassieke astrologie

In de klassieke astrologie is het traditie dat men start met de uurhoekastrologie, de astrologie van de vraag.
In een uurhoek hoef je niet alle elementen te analyseren die in de horoscoop staan maar beperk je het aantal planeten in functie van de vraag die gesteld wordt.
Soms hoef je maar naar 1 of 2 planeten te kijken om het antwoord te vinden. Dit maakt dat de uurhoek eenvoudiger te analyseren is dan een geboortehoroscoop. Maar op deze manier leer je een horoscoop op de juiste manier analyseren.
Om een vraag via uurhoek juist te kunnen beantwoorden heb je wel een aantal technieken nodig. Deze technieken worden aangeleerd in de basiscursus.
Klassieke astrologie is geen eenvoudige materie. Je leert hoe astrologie werkt, je leert a.h.w. de taal van de planeten. Eens je de technieken onder de knie hebt, heb je geen boeken meer nodig om een horoscoop juist te analyseren.
Het kan frustrerend zijn voor mensen die zich al jaren verdiepen in astrologie dat zij de basiscursus moeten volgen om praktijkdagen of andere cursussen te volgen. Natuurlijk zijn de symbolen, de tekens, planeten enz. dezelfde. Het is de manier van analyseren die zo anders is in de klassieke astrologie.